forditas.hu - Fordító iroda
forditas.hu - Fordító iroda
Magyar English Deutsch

ÉSZT NYELV FORDÍTÁS

Önnek nem kell mást tennie, mint elküldeni nekünk a fordítandó szöveget, és - nyitvatartási időben - egy órán belül elkészítjük az ajánlatunkat! Ezt legkönnyebben, az ajánlatkérés menüpont alatt teheti meg. Az észt fordítást, a megrendeléstől számítva akár 1 napon belül a kezében tarthatja, és biztonsággal használhatja.

Az észt fordítást végző kollégáink munkájuk során arra törekednek, hogy a fordítás a felhasználás céljának legmegfelelőbb megfogalmazásban készüljön el. Ebben a több éves fordítói tapasztalat, és az észt nyelv elmélyült ismerete segíti őket.

Az észt-magyar ill. magyar-észt fordítás díja: 5,00 Ft/ karakter

Észt-magyar, magyar-észt fordítás

 

észt Az észt nyelv

Észtország hivatalos nyelve, közel 1.1 millióan beszélik, de lakosság több mint harmada orosz anyanyelvű. Az uráli nyelvcsalád finn-permi alcsoportjába tartozik és két nagy nyelvjárás csoporttal rendelkezik: északi és déli. Ezeket a 19. század közepétől egyesítették. Az uráli nyelvek közül a finnel áll legközelebbi rokonsággal.

Észt fordítás  története Az észt nyelv története

Az észt nyelvet a történelem során jelentős germán, balti és ószláv hatás érte. Történetében 1535-ből származik az első írásos emlék, amely egy vallásos szöveg keretében jött létre. 100 ével később az első nyelvtan is megszületett.

A keresztes hadjáratok eredményeként a 19. századig a felnémet nyelv volt a vezető réteg nyelve, így sok német szót vett át. A legnagyobb hatást is az al- és felnémet nyelvek fejtettek ki az észt nyelvre.

16. századi reformáció nagyban elősegítette a két fő észt nyelvjárás fejlődését. Majd a 17. századba születtek meg az észak- és délészt nyelvű nyelvtanok.

Az észt nyelv egyesítésének kezdetén a 19. században a paraszt réteg nyelve vált kultúrnyelvé. Később létrejött az első észt nyelvű nyelvtan és a 20. században tudatos nyelvfejlesztés kezdődött.
A szovjet megszállás alatt a nemzeti identitás egyik legfontosabb elemévé vált az észt nyelv.

Észt sajátosságok Nyelvtani sajátosságok

Latin betűs ábécéje 32 betűt tartalmaz. Sok magánhangzót használ, és nem szereti a magánhangzó torlódást a szavakban és a szavak elején. A főnév és igeragozásra jellemző a fokváltakozás, azaz az egyes magánhangzók változása. Továbbá két főnévi igenévvel rendelkezik. A kiejtést tekintve általában névszók első szótagjára esik a hangsúly.

Észt fordítás Észt fordítás

Észt nyelvi fordításainkban is, akár csak bármelyik nyelv esetén a tökéletes, pontos fordítást kínáljuk. Egy igényes fordítás akár észt magyar vagy magyar észt fordításról beszélünk, fél sikert jelent a tartalom célba juttatásában. Bármilyen szakmai területen felmerülő észt fordítással bátran fordulhat hozzánk.

Cégünk rendelkezésére áll, amennyiben Önnek az alábbi témákban van szüksége fordításra:

Ha vannak olyan speciális szavak, kifejezések, melyeket egy adott módon használnak az Ön cégénél és így a fordításban is ezt a verziót szeretné viszontlátni, kérjük a fordítás megrendelésekor küldje el nekünk, hogy a fordító beépíthesse azt a szövegbe.

 

További nyelvek, amelyekre leggyakrabban fordítást kérnek:

angol magyar fordítás angol-magyar fordítás

német magyar fordítás német-magyar fordítás

orosz magyar fordítás orosz-magyar fordítás

román magyar fordítás román-magyar fordítás

szlovák magyar fordítás szlovák-magyar fordítás

ukrán magyar fordítás ukrán-magyar fordítás