forditas.hu - Fordító iroda
forditas.hu - Fordító iroda
Magyar English Deutsch

Lektorálás

"Az írás csak akkor töltheti be rendeltetését, ha éppoly híven tolmácsolja a gondolatot, mint a szabatos, talpraesett élőszó. Az írásbeli gondolatközlés félreérthetetlenségének egyik biztosítéka a kifogástalan helyesírás." - Szemere Gyula

Már meglévő fordítását ellenőriztetni, lektoráltatni szeretné?


lektorálás Az idegen nyelvre lefordított szakmai szövegeket a megbízó kérésére lektoráljuk, azaz nyelvhelyességi és/vagy szakmai, illetve stilisztikai ellenőrzés alá vetjük. Így a fordítás egységes szerkezetet, stílust és nyelvezetet nyer. A lektorálást követően ügyfelünk a korrektúrázott dokumentumot kapja kézhez.

Az idegen nyelvi lektorálás a legmagasabb szintű nyelvtudást igényli.
Egyik legnépszerűbb példa a már elkészült weboldal idegen nyelvű verziójának lektorálása. Egy ismerős, vagy egy közeli rokon lefordította,  - tegyük fel, egész jól –de egy-két szóhasználatot nem talált el, egy-két helyesírási hibát ejtett, és néhány helyen – egy külföldi szemével nézve – érdekes mondatszerkezetet alakított ki.

fordítás ellenőrzés A mi dolgunk az, hogy az Ön angol / német / francia ... (és sorolhatnék 30 különböző nyelvet még) weboldala olyan komfort érzetet nyújtson a külföldi látogató számára, amilyet a magyar verzió a hazai látogatóknak!

Ha Ön is szeretné szakemberrel átnézetni az idegen nyelvű publikus felületeit (weboldal, katalógus, bemutatkozó levél) nem kell mást tennie, mint ajánlatot kérni tőlünk lektorálási szolgáltatásunkra!