forditas.hu - Fordító iroda
forditas.hu - Fordító iroda
Magyar English Deutsch

OLASZ NYELV FORDÍTÁS

Önnek nem kell mást tennie, mint elküldeni nekünk a fordítandó szöveget, és - nyitvatartási időben - egy órán belül elkészítjük az ajánlatunkat! Ezt legkönnyebben, az ajánlatkérés menüpont alatt teheti meg. Az olasz fordítást, a megrendeléstől számítva akár 1 napon belül a kezében tarthatja, és biztonsággal használhatja.

Az olasz fordítást végző kollégáink munkájuk során arra törekednek, hogy a fordítás a felhasználás céljának legmegfelelőbb megfogalmazásban készüljön el. Ebben a több éves fordítói tapasztalat, és az olasz nyelv elmélyült ismerete segíti őket.

Az olasz-magyar ill. magyar-olasz fordítás díja: 2,60 Ft/ karakter

Olasz-magyar, magyar-olasz fordítás

 

olasz magyar fordítás Az olasz nyelv

A több mint 57 millió lelket számláló Olaszország hivatalos nyelve és több mint 65 millióan beszélik első vagy második nyelvként. Az országon belüli nyelvjárások északról délre haladva erős eltérést mutatnak, így a kommunikáció nehézkes lehet egy északi és egy szicíliai ember között. Ám ezeket az eltéréseket az évek során jelentősen vissza szorították az oktatás révén, valamint a köz- és irodalmi nyelv elterjesztésével. A latinhoz közeli nyelv és a történelem során se távolodott el túlságosan. Az indoeurópai nyelvcsalád itáliai ágában fejlődött ki, és az újlatin csoportban tartjuk számon.

olasz magyar fordítás történet Az olasz nyelv története

A latin nyelv a Romai Birodalom virágzása idején terjedt el, mint hivatalos nyelv, az i. e. 2 század közepén, és később miután a birodalom szétesett ebből fejlődtek ki az újlatin nyelvek. A köznyelvi olasz első lejegyzése 1225-re tehető, Assisi Szent Ferenc Naphimnuszának megszületésének idejére.

Róma felemelkedése előtt számos különböző nép lakta Itália területét részben ennek köszönhető a színes és változatos olasz nyelvjárás. Másik oka a késői egységes olasz irodalmi nyelv kialakulása. Ez az irodalmi nyelv a toscanai nyelvjáráson alapul és ebből alakult ki a mindenki számára érthető és kötelező sztenderd olasz köznyelv, amelyre azonban a többi középolasz dialektus is jelentős hatást gyakorolt.

olasz magyar fordítás sajátosságok Nyelvtani sajátosságok

Az olasz nyelv tartalmaz hosszú magánhangzót, és ezt hosszan is ejtik. Továbbá megtartotta az eredeti szóközi mássalhangzókat és elhagyta a latinra jellemző szóvégi –s hangot.

A hangsúlyozásnak gyakran nagy szerepe van a jelentés meghatározásában. A szavakat a magánhangzóhatárokon kell elválasztani, kivéve ha átkerül a következő sorba az összes mássalhangzó, amellyel olasz szó kezdődhet.

Az olasz nyelv, eltérően más indoeurópai nyelvektől, csak két nemet különböztet meg, a hímnemet és a nőnemet. A főnév határozza meg a melléknevek számát és nemét. Névszóragozásnál egyetlen esett létezik, a többi elöljárókkal van meghatározva.

olasz magyar fordítás területek Olasz fordítás

Olaszország számos kulturális értékkel rendelkezik, és nagy történelmi múltra tekint vissza. Az üzleti életben, de a magánéletben is, nagyon fontos az akadálymentes kommunikáció, mind szóban, mind írásban. Szakembereink az olasz fordítás területén szerzett széleskörű tapasztalattal biztosítják, hogy sikeresen valósuljon meg a kapcsolat felvétel és megtartása. Legyen szó akár olasz magyar fordításról vagy magyarról olaszra való fordításról, mi minőségi szinten vállaljuk.

Cégünk rendelkezésére áll, amennyiben Önnek az alábbi témákban van szüksége fordításra:

Ha vannak olyan speciális szavak, kifejezések, melyeket egy adott módon használnak az Ön cégénél és így a fordításban is ezt a verziót szeretné viszontlátni, kérjük a fordítás megrendelésekor küldje el nekünk, hogy a fordító beépíthesse azt a szövegbe.

 

További nyelvek, amelyekre leggyakrabban fordítást kérnek:

angol magyar fordítás angol-magyar fordítás

német magyar fordítás német-magyar fordítás

orosz magyar fordítás orosz-magyar fordítás

román magyar fordítás román-magyar fordítás

szlovák magyar fordítás szlovák-magyar fordítás

ukrán magyar fordítás ukrán-magyar fordítás