forditas.hu - Fordító iroda
forditas.hu - Fordító iroda
Magyar English Deutsch

SPANYOL NYELV FORDÍTÁS

Önnek nem kell mást tennie, mint elküldeni nekünk a fordítandó szöveget, és - nyitvatartási időben - egy órán belül elkészítjük az ajánlatunkat! Ezt legkönnyebben, az ajánlatkérés menüpont alatt teheti meg. A spanyol fordítást, a megrendeléstől számítva akár 1 napon belül a kezében tarthatja, és biztonsággal használhatja.

A spanyol fordítást végző kollégáink munkájuk során arra törekednek, hogy a fordítás a felhasználás céljának legmegfelelőbb megfogalmazásban készüljön el. Ebben a több éves fordítói tapasztalat, és a spanyol nyelv elmélyült ismerete segíti őket.

A spanyol-magyar ill. magyar-spanyol fordítás díja: 2,60 Ft/ karakter

Spanyol-magyar, magyar-spanyol fordítás

 

spanyol magyar fordítás A spanyol nyelv

A spanyol nyelv Spanyolország hivatalos nyelve. Közel 29 millióan beszélik anyanyelvként, a világon összesen pedig mintegy 360 millióra tehető a spanyolt beszélők száma. A spanyol, más néven kasztíliai nyelv államnyelv még némelyik dél- és közép amerikai országban is. Továbbá a volt spanyol gyarmatok nyelve is spanyol, ahol több változata is kialakult, ezek kölcsönösen érthetőek, és írásban azonosak. Nyelvtani szempontból az indoeurópai nyelvcsalád itáliai ágába található, mint új latin nyelv.

 spanyol magyar fordítás történet A spanyol nyelv története

A spanyol nyelv a Kasztília területén beszélt nyelvjárásból származik. A 6. századig Hispánia területén viszonylag egységes latin köznyelvet használtak. A nyelvterület felbomlása az arab hódítás idején vett nagyobb léptéket. Ekkor számos arab szót vett át az arab nyelvből. Az írott nyelv viszont szigorúan követte a latin nyelvet továbbra is. Idővel a beszélt és az írott nyelv szétvált. Végül a beszélt nyelvet írásban is elkezdték használni és a Kasztíliában beszélt nyelvjárás lett a ma beszélt spanyol alapja.

Az első kasztíliai írásos emlék a 9. századból maradt ránk. Az irodalomba csak később jelentek meg az óspanyol írások. Az amerikai gyarmatosítások során a szókincs indián szavakkal is gyarapodott.

Az első nyelvtan 1492-ben született, így a spanyol elsőként rendelkezet írott nyelvtannal az európai nyelvek között. Ettől kezdve klasszikus spanyolról beszélhetünk, amely időszak alatt számos változáson ment keresztül a spanyol nyelv és az irodalmi virágkorát élte.

A Spanyol Királyi Akadémia létrejöttével és az első spanyol értelmező szótár megszületésével modern spanyol korszakába lépet a spanyol nyelv, amely napjainkig tart.

spanyol magyar fordítás sajátosságok Nyelvtani sajátosságok

Bár a nyelvterület nagy, mégis viszonylag homogénnek nevezhető a spanyol nyelv. A sztenderd spanyol az ókasztíliai nyelvjárásra épül. Fejlődése során kevésbé távoldott el a latin nyelvtől.

A latin ábécét használja, és nem szereti a mássalhangzó torlódást. A névragozásban a nyelvtani viszonyok kifejezése az elöljárókkal történik. A spanyol nyelv egyik érdekessége, hogy a felkiáltó és kérdőjelet a vonatkozó mondat elé is kiteszi. Két nyelvtani nemet különböztet meg: a hímnemet és nőnemet, de bizonyos névelők és névmások megőrizték a semlegesnemű alakot. A mondatokban a személyes névmás kitétele opcionális. A hangsúlynak jelentés megkülönböztető szerepe van, ennek megfelelően bárhova eshet.

spanyol magyar fordítás területek Spanyol fordítás

A spanyol nyelv a világ legbeszéltebb nyelvei közé tartozik, köszönhetően a történelem során bekövetkezet gyarmatosításoknak. A nagy gazdasági jelentőséggel bír az amerikai földrészen elhelyezkedő volt gyarmatok miatt, éppen ezért foglalkozunk kiemelten spanyol nyelvű fordításokkal. A spanyol magyar és magyar spanyol fordításokat nagy körültekintéssel az üzleti vagy egyéb jellegnek megfelelően végezzük el.

Cégünk rendelkezésére áll, amennyiben Önnek az alábbi témákban van szüksége fordításra:

Ha vannak olyan speciális szavak, kifejezések, melyeket egy adott módon használnak az Ön cégénél és így a fordításban is ezt a verziót szeretné viszontlátni, kérjük a fordítás megrendelésekor küldje el nekünk, hogy a fordító beépíthesse azt a szövegbe.

 

További nyelvek, amelyekre leggyakrabban fordítást kérnek:

angol magyar fordítás angol-magyar fordítás

német magyar fordítás német-magyar fordítás

orosz magyar fordítás orosz-magyar fordítás

román magyar fordítás román-magyar fordítás

szlovák magyar fordítás szlovák-magyar fordítás

ukrán magyar fordítás ukrán-magyar fordítás