forditas.hu - Fordító iroda
forditas.hu - Fordító iroda
Magyar English Deutsch

SVÉD NYELV FORDÍTÁS

Önnek nem kell mást tennie, mint elküldeni nekünk a fordítandó szöveget, és - nyitvatartási időben - egy órán belül elkészítjük az ajánlatunkat! Ezt legkönnyebben, az ajánlatkérés menüpont alatt teheti meg. A svéd fordítást, a megrendeléstől számítva akár 1 napon belül a kezében tarthatja, és biztonsággal használhatja.

A svéd fordítást végző kollégáink munkájuk során arra törekednek, hogy a fordítás a felhasználás céljának legmegfelelőbb megfogalmazásban készüljön el. Ebben a több éves fordítói tapasztalat, és a svéd nyelv elmélyült ismerete segíti őket.

A svéd-magyar ill. magyar-svéd fordítás díja: 5,00 Ft/ karakter

Svéd-magyar, magyar-svéd fordítás

 

svéd magyar fordítás A svéd nyelv

Svédország hivatalos nyelvét, és Finnország egyik államnyelvét képezi. Az indoeurópai nyelvcsalád germán ágának skandináv alcsoportjába tartozik. Legközelebbi nyelvi rokona a dán nyelv, akikkel viszonylag jól megértik egymást, akár csak a norvégokkal. A svéd nyelv beszélőinek száma megközelítően 9 millióra tehető.

svéd magyar fordítás történet A svéd nyelv története

Az első skandináv nyelvből származó írásos emlék rúnajelekkel írt sírfeliratok formájában maradt fent. Ekkor túlnyomó részt finnek és lappok lakták ezeket a területeket.
A 9. században a viking kalandozások idején megkezdődött az óészaki nyelvek szétválása keleti és nyugati ágra. A svéd nyelv később a keleti ágban fejlődött ki. A kereszténység felvétele után a latin nyelv is éreztette hatásait a svéd nyelv fejlődésében. Ennek hatására váltotta fel a latin betűs írás a rúnaírást.
A 12. században a svéd megkezdett függetlenedni a dán nyelvtől, fejlődésük külön ágon folytatódott és létrejött az ósvéd, amely a középkor idején erős alnémet befolyás alá került.
A Svédország megalakulása 1523-ra tehető, ami nagymértékben fellendítette a nyelv fejlődését. Ezt tovább erősítették a nyelvi újítási törekvések.
A svéd nyelv a 18. század elejére magas irodalmi fejletséget ért el. Ebben az időben bizonyos mértékű francia nyelvi hatást fedezhetünk fel kiváltképp a jövevényszavak területén, ami egyrészt a napóleoni háborúk hatása. Manapság, mint a legtöbb nyelvre, a svédre is az angol van leginkább hatással.

svéd magyar fordítás sajátosságok Nyelvi sajátosságok

A svéd nyelvtanban hasonlóság fedezhető fel az angol és német nyelvtannal. A mondatoknak és a szavaknak is saját hangsúlyuk van, amelynek bizonyos esetben jelentés megkülönböztető szerep jut. A hangsúly általában az első szótagra esik. Három mondati szórendet különböztet meg, ezek az egyenes -, kérdő- és mellékmondati szórendek. A főnevek neme általános és semleges lehet. A többes szám képzése szerint pedig 5 csoportra bonthatók.

svéd magyar fordítás területek Svéd fordítás

Svédországot a világ legversenyképesebb országai között tartjuk számon. Észak-Európában a legfejlettebb gazdasággal bír. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy svéd fordításainkat, amennyiben a szöveg megkívánja, letisztult, hivatalos formába alkossuk meg. Így egy pontos svéd magyar vagy magyar svéd fordítás nagyban hozzájárulhat az üzleti sikerhez.

Cégünk rendelkezésére áll, amennyiben Önnek az alábbi témákban van szüksége fordításra:

Ha vannak olyan speciális szavak, kifejezések, melyeket egy adott módon használnak az Ön cégénél és így a fordításban is ezt a verziót szeretné viszontlátni, kérjük a fordítás megrendelésekor küldje el nekünk, hogy a fordító beépíthesse azt a szövegbe.

 

További nyelvek, amelyekre leggyakrabban fordítást kérnek:

angol magyar fordítás angol-magyar fordítás

német magyar fordítás német-magyar fordítás

orosz magyar fordítás orosz-magyar fordítás

román magyar fordítás román-magyar fordítás

szlovák magyar fordítás szlovák-magyar fordítás

ukrán magyar fordítás ukrán-magyar fordítás