forditas.hu - Fordító iroda
forditas.hu - Fordító iroda
Magyar English Deutsch

Tolmácsolás

Nem csak a szavait, hanem a gondolatait is érdemes átadni a tolmácsolás során! Kerülje el a kínos helyzeteket és bízza a tolmácsolást igazi szakemberre!

Tolmácsolás típusok, amiket vállalunk

Legyen szó kísérő tolmácsolásról, konszekutív tolmácsolásról, vagy akár szimultán (szinkron) tolmácsolásról, állunk a rendelkezésére!

Tolmácsolást előre történő egyeztetést követően áll módunkban biztosítani, amely a tolmácsolási időpontot megelőző 1 hét. A telefonos egyeztetés során kérjük megadni azt az adott szakterületet, amelyben a tolmácsolás folyik, hogy kollégáink közül ki tudjuk választani az adott területen a legjáratosabb kollégát.

Kísérő tolmácsolás

A legegyszerűbb tolmácsolás. Ahogy az elnevezés is mutatja, a tolmács ilyenkor kíséri az ország nyelvét nem ismerő kisebb-nagyobb csoportot, és a tolmácsolási feladatokat általában különböző helyszíneken és gyakran különböző partnerekkel oldja meg. Jellemzője az oldottabb, informális légkör. Kísérő tolmácsolás során, a tolmács üzleti megbeszéléseken, informális találkozókon viszonylag kisebb számú hallgatóság számára tolmácsol, valamint elkíséri őket üzletek, gyárak, vásárok, rendezvények látogatása során.

Konszekutív tolmácsolás

A "konszekutív" latin eredetű szó, jelentése "egymás után következő". Ilyenkor a tolmács a beszélő szavait akkor fordítja le a másik nyelvre, ha a beszélő befejezte mondandóját vagy szünetet tartott.
Konszekutív tolmácsolást általában konferenciákon, rendezvényeken, kiállításokon szokták alkalmazn, de jól alkalmazható a tárgyalásokon, megbeszéléseken is itt a párbeszéd jellegéből adódóan az ún. rövid szakaszos konszekutív tolmácsolás a leghatékonyabb.

Szimultán (szinkron) tolmácsolás

A tolmácsolás legigényesebb, a tolmáccsal szemben a legmagasabb szakmai követelményeket támasztó változata. Szimultán tolmácsolás során a tolmács általában zárt kabinban ül, az előadó beszédjét fejhallgatón hallja, a fordítást pedig mikrofonba mondja az eredeti szöveg elhangzásával közel egy időben ami jelentős időmegtakarítást jelent.. Legtöbbször többnyelvű konferenciákon, szakmai rendezvényeken, valamint tréningeken, bemutatókon, multinacionális vállalati környezetben egyaránt kiváló megoldást biztosít.


tolmácsolás A tolmács az Ön bizalmasává válik a megrendelés idejére. Mindenki, így valószínüleg Ön is körültekintően választ bizalmi munkatársat! Nem csak a szavait, hanem a gondolatait is át kell adni a tolmácsolás során! Kerülje el a kínos helyzeteket és bízza a tolmácsolást igazi szakemberre!