forditas.hu - Fordító iroda
forditas.hu - Fordító iroda
Magyar English Deutsch

TÖRÖK NYELV FORDÍTÁS

Önnek nem kell mást tennie, mint elküldeni nekünk a fordítandó szöveget, és - nyitvatartási időben - egy órán belül elkészítjük az ajánlatunkat! Ezt legkönnyebben, az ajánlatkérés menüpont alatt teheti meg. A török fordítást, a megrendeléstől számítva akár 1 napon belül a kezében tarthatja, és biztonsággal használhatja.

A török fordítást végző kollégáink munkájuk során arra törekednek, hogy a fordítás a felhasználás céljának legmegfelelőbb megfogalmazásban készüljön el. Ebben a több éves fordítói tapasztalat, és a török nyelv elmélyült ismerete segíti őket.

A török-magyar ill. magyar-török fordítás díja: 4,20 Ft/ karakter

Török-magyar, magyar-török fordítás

 

török magyar fordítás A török nyelv

Az altaji nyelvcsalád két ágra bontható, a török nyelv ezek közül a köztörök ágban, ezen belül a délnyugati nyelvek csoportjába soroljuk. A török elnevezés alatt a közhasználatban a törökországi népet és nyelvet értjük, de nyelvészeti szempontból több népet és nyelvet foglal magában. A török nyelvet anyanyelvként több mint 55 millióan beszélik.

török magyar fordítás történet A török nyelv története

Az első török eredetű írásos emlék a 8. századból származik, Mongólia területéről, de több évezredes múltra vezetik vissza a nyelv létét. Az őstörök törzsek vándorlásuk során több írásmódot is átvettek a helyi népektől és a 14. századra az oszmán-töröknyelv vált uralkodóvá, arab írással.

A 16. században a perzsa és arab nyelvek hatásai érződnek, ami leginkább jövevényszavak formájában jelentkezik. Így a 19. századra a szókincs több mint felét idegyen szavak alkották. A nyelvtanban is érződtek az idegen nyelvi hatások és emiatt egyre bonyolultabbá vált az oszmán-török nyelv.

A török nyelv 1923-ban került megújításra Atatürk, a Török Köztáraság első miniszterelnökének reformjaival. Ennek során leegyszerűsítették a nyelvtant és megpróbálták eltávolítani az összes nem török eredetű szót, ami azonban nem sikerült teljes mértékben.

1928-ban bevezették a latin ábécét és megtiltották az arab írás használatát. Később létrejött a Török Nyelvintézet, ami többek között a nyelvújítást és annak végrehajtását felügyelte.

török magyar fordítás sajátosságok Nyelvi sajátosságok

A köztörök ágba tartozó nyelvek közel állnak egymáshoz, de ennek ellenére jelentős különbségek vannak nyelvtanilag és hangtanilag egyaránt. A török nyelveket általában a magánhangzó-harmónia jellemzi és a hangsúlyt a szótag végére helyezik.

A török ragozó nyelv, nem különböztet meg nyelvtani nemeket és nincs határozott névelő sem. Segédigéket is csak ritkán használ. A szórendet tekintve az igék általában a mondat végén helyezkednek el, melléknév pedig megelőzi a főnevet rendszerint.

török magyar fordítás területek Török fordítás

Bár az évek során a török nyelv letisztult, mégis a tökéletes fordítás érdekében érdeme szakképzett fordítókhoz fordulni. Fordítási tevékenységeink között szerepel a török magyar és magyar török fordítás is.

Cégünk rendelkezésére áll, amennyiben Önnek az alábbi témákban van szüksége fordításra:

Ha vannak olyan speciális szavak, kifejezések, melyeket egy adott módon használnak az Ön cégénél és így a fordításban is ezt a verziót szeretné viszontlátni, kérjük a fordítás megrendelésekor küldje el nekünk, hogy a fordító beépíthesse azt a szövegbe.

 

További nyelvek, amelyekre leggyakrabban fordítást kérnek:

angol magyar fordítás angol-magyar fordítás

német magyar fordítás német-magyar fordítás

orosz magyar fordítás orosz-magyar fordítás

román magyar fordítás román-magyar fordítás

szlovák magyar fordítás szlovák-magyar fordítás

ukrán magyar fordítás ukrán-magyar fordítás