forditas.hu - Fordító iroda
forditas.hu - Fordító iroda
Magyar English Deutsch

VIETNÁMI NYELV FORDÍTÁS

Önnek nem kell mást tennie, mint elküldeni nekünk a fordítandó szöveget, és - nyitvatartási időben - egy órán belül elkészítjük az ajánlatunkat! Ezt legkönnyebben, az ajánlatkérés menüpont alatt teheti meg. A vietnami fordítást, a megrendeléstől számítva akár 1 napon belül a kezében tarthatja, és biztonsággal használhatja.

A vietnami fordítást végző kollégáink munkájuk során arra törekednek, hogy a fordítás a felhasználás céljának legmegfelelőbb megfogalmazásban készüljön el. Ebben a több éves fordítói tapasztalat, és a vietnami nyelv elmélyült ismerete segíti őket.

A vietnami-magyar ill. magyar-vietnami fordítás díja: 8,00 Ft/ karakter

Vietnami-magyar, magyar-vietnami fordítás

 

vietnámi magyar fordítás A vietnami nyelv

A vietnami nyelv Vietnam hivatalos nyelve, amelyet 67 millióan beszélnek. Az ausztroázsiai nyelvtörzs Mon-khmer nyelvcsaládjához tartozik, amelyen belül a keleti nyelvek között található meg.

vietnámi magyar fordítás történet A vietnami nyelv története

A vietnami civilizáció története egészen időszámításunk előttre nyúlik vissza. Az ókorban kínai uralom alá került, és csak a 9. századba sikerül kivívnia a függetlenségét, de a vietnami nyelvnek a 14. századtól kínai írása volt.

A 17. században került sor latin betűs írás kidolgozására, amikor is jezsuita hittérítők érkeztek Vietnam területére. Jelenleg is ez az írás van használatban, de mivel mellékjelekkel jelölik a zenei hangsúlyt, az íráskép meglehetősen bonyolult.

Később belviszályok szabdalták szét az országot, és csak később, francia segítséggel egyesült ismét Vietnam. Ezután francia uralom alá került, ami politikai és kulturális változásokat eredményezett. 1945-ben nyerte ismét el a függetlenségét, azonban kettészakad az ország és polgárháború tör ki a két fél között. Végül 1976-ban a háború véget ért és Vietnam újra egyesült.

vietnámi magyar fordítás sajátosságok Nyelvi sajátosságok

A vietnami nyelv jellegét tekintve elszigetelő, azonban névutókat, tőkettőzést és összetételeket is használ. Több zenei hangsúlyt is megkülönböztet, amelyeknek jelentés megkülönböztető szerepe van. A hangrendszert pedig sok magánhangzó jellemzi.

A történelem során sok kínai szó gazdagította a szókincset, így több fogalomra rendelkezik eredeti vietnami és kínai szóval is. Ez leginkább az összetételeknél figyelhető meg. Egyesek a hanglejtés létrejöttét is kínai hatásnak tulajdonítják.

vietnámi magyar fordítás területek Vietnami fordítás

Vietnam a viszontagságokkal teli múltja után, jelenleg a legdinamikusabban fejlődő országok közé tartozik. Mint más nyelvek esetén a vietnami fordításoknál is a kifogástalan fordított szövegre törekszünk. Szakembereink ipari vagy gazdasági vietnami magyar, illetve magyar vietnami fordításokban is ügyfeleink rendelkezésére állnak.

Cégünk rendelkezésére áll, amennyiben Önnek az alábbi témákban van szüksége fordításra:

Ha vannak olyan speciális szavak, kifejezések, melyeket egy adott módon használnak az Ön cégénél és így a fordításban is ezt a verziót szeretné viszontlátni, kérjük a fordítás megrendelésekor küldje el nekünk, hogy a fordító beépíthesse azt a szövegbe.

 

További nyelvek, amelyekre leggyakrabban fordítást kérnek:

angol magyar fordítás angol-magyar fordítás

német magyar fordítás német-magyar fordítás

orosz magyar fordítás orosz-magyar fordítás

román magyar fordítás román-magyar fordítás

szlovák magyar fordítás szlovák-magyar fordítás

ukrán magyar fordítás ukrán-magyar fordítás