forditas.hu - Fordító iroda
forditas.hu - Fordító iroda
Magyar English Deutsch

KOREAI NYELV FORDÍTÁS

Önnek nem kell mást tennie, mint elküldeni nekünk a fordítandó szöveget, és - nyitvatartási időben - egy órán belül elkészítjük az ajánlatunkat! Ezt legkönnyebben, az ajánlatkérés menüpont alatt teheti meg. A koreai fordítást, a megrendeléstől számítva akár 1 napon belül a kezében tarthatja, és biztonsággal használhatja.

A koreai fordítást végző kollégáink munkájuk során arra törekednek, hogy a fordítás a felhasználás céljának legmegfelelőbb megfogalmazásban készüljön el. Ebben a több éves fordítói tapasztalat, és a koreai nyelv elmélyült ismerete segíti őket.

A koreai-magyar ill. magyar-koreai fordítás díja: 8,00 Ft/ karakter

Koreai-magyar, magyar-koreai fordítás

 

magyar-koreai fordítás A koreai nyelv

Korea hivatalos nyelve, amely állam két részből, Észak- és Dél-Koreából áll. Mintegy 75 millióan beszélik. Az északi és déli nyelvek között több területen is vannak különbségek. Nyelvcsaládba való tartozását tekintve több elmélet is van. Egyesek szerint a japán nyelv távoli rokona, mások szerint az altaji nyelvek közé tartozik. Bizonyos nyelvészek elszigetelt, rokontalan nyelvként tartják számon.

koreai nyelv A koreai nyelv története

A koreai nyelv fejlődésében három időszakot különböztethetünk meg: ókoreai, középkoreai és modern koreai időszak.

Az ókoreai nyelv az 1. és 10. század közé tehető, a Három Koreai Királyság idejére. Kevés írásos emlék maradt fent, és több elmélet is született a nyelv fejlődéséről, valamint a középkoreai nyelv kialakulásának időpontjáról. Ebben az időszakban, pontosabban 6. századba jelent meg a koreai szépirodalom, ekkor még kínai írással.

A középkoreai nyelv a 10. és 16. századra tehető. Ekkor született meg a koreai nyelv saját betűírása a hangul, Szedzsong király uralma alatt. Azonban a 19. századig még a kínai írás is jelen volt.

1598-tól beszélhetünk modern koreai nyelvről, amikor is Japán megszállás alá került Korea. Az 1950-ben kezdődő 3 éves koreai háború alatt eltávolodott egymástól az északi és déli nyelvjárás, ami nem csak kiejtésben, de írásban és szókincsben is megmutatkozik.

Béke az 1953-as tűzszünet óta nem született, így a félsziget megosztottsága jelenleg is fennáll.

Koreai-magyar fordítás Nyelvi sajátosságok

A koreai nyelv ragozó nyelv, amit utóragok és névutók jellemeznek. A hivatalos írásjelkészlet a hangul, amely fonetikus betűírás. Bonyolult szabályszerűségek jellemzik, mint például a hangrendet követő toldalékok. Nincs zenei hangsúlya és kerüli a mássalhangzó torlódást. A szókincsében erős kínai hatás figyelhető meg. A japánhoz hasonlóan a koreai is kifejezi az udvariasságot szó, ragok és más nyelvi eszközök felhasználásával.

koreai fordítás Koreai fordítás

Koreán belül Dél-Korea a világ egyik leggazdagabb és gazdaságilag legfejlettebb országává vált. A gazdaságban betöltött kiemelkedő szerepe során, az üzleti életben fontos a pontosság, így Koreai fordításaink során is tökéletes munkát kínálunk ügyfeleink számára. A magyar koreai és koreai magyar fordításokat, üzleti vagy akár turisztikai jellegű szöveg esetén is kifogástalan minőségben készítik el szakértőink.

Cégünk rendelkezésére áll, amennyiben Önnek az alábbi témákban van szüksége fordításra:

Ha vannak olyan speciális szavak, kifejezések, melyeket egy adott módon használnak az Ön cégénél és így a fordításban is ezt a verziót szeretné viszontlátni, kérjük a fordítás megrendelésekor küldje el nekünk, hogy a fordító beépíthesse azt a szövegbe.

 

További nyelvek, amelyekre leggyakrabban fordítást kérnek:

angol magyar fordítás angol-magyar fordítás

német magyar fordítás német-magyar fordítás

orosz magyar fordítás orosz-magyar fordítás

román magyar fordítás román-magyar fordítás

szlovák magyar fordítás szlovák-magyar fordítás

ukrán magyar fordítás ukrán-magyar fordítás